Fd MicrosoftVd: visa bevisen att 5G är säkert

Microsoft Kanadas tidigare Vd, Frank Clegg, uppmanar ett telekombolag att lägga fram bevisen för att 5G och strålning från basstationer är säkert för människors hälsa. I ett videotal uttrycker han stor besvikelse och irritation över hur den industri han under många år arbetade för fortsätter att desinformera folket om hälsofarorna med strålning från basstationer.

Frank Cleggs irritation och uppmaning kommer efter påståenden som gjordes nyligen av Vd:n Dean Prevoust, från telekombolaget Rogers Communications. Telekombolagets Vd påstod att 5G var säkert för hälsan:

”Det finns enormt mycket forskning …som ganska entydigt visar att detta är säkert…fakta och forskningen är mycket tydlig. Detta är säkert… människor i Ontario kan sova på natten och veta att detta är en väldigt, väldigt säker sak som vi gör. ”

Frank Clegg, som idag leder organisationen C4ST (Canadians for Safe Technology), Strålskyddsstiftelsens motsvarighet i Kanada, konstaterar att det som telekombolagets Vd påstod helt enkelt inte är sant.  Det finns inga studier överhuvudtaget i den vetenskapliga litteraturen som visar att långvarig exponering för 5G är säkert.

Frank Clegg framhåller även att hundratals studier visar att strålning från 2G, 3G, 4G kan orsaka skada inklusive cancer, samt att Dean Prevoust är okunnig om vad vetenskapsmän har redovisat under decennier:

”Det är alarmerande för mig att höra dig göra dessa falska uttalanden om säkerhet. Jag utmanar dig, Mr Prevoust, visa mig dina bevis!”

Frank Clegg uppmanar telekombolagets Vd att redovisa de studier som publicerats i vetenskapliga tidskrifter som visar att strålning från 5G basstationer är säkert för människors hälsa:

”Vi har vetenskapliga belägg som visar att strålningen från tidigare system, 2G, 3G, 4G och LTE inte är säkert. 5G använder dessa tekniker och mer.”

Frank Clegg konstaterar att fiber är både säkrare, snabbar, mer miljövänligt och ett betydligt bättre alternativ för telekommunikationer.

Se video med Frank Clegg:

 

Källa:

C4ST (Canadians for Safe Technology)

Brev från Frank Clegg

Mer i ämnet:

Strålskyddsstiftelsens riskbedömning av 5G

5G Appeal

5G ökar mikrovågsstrålningen enormt

Tidiga vittnesmål: 5G orsakar tinnitus, huvudvärk, hjärtproblem mm

Tema 5GLiknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend