5G Belgien: Regeringen i Wallonien vill först utreda hälso-och miljörisker

5G kommer att byggas ut i delstaten Wallonien i Belgien först efter att riskerna för människors hälsa och för miljön utretts av en expertgrupp. Detta enligt ett beslut från koalitionsregeringen i september 2019.

Regeringen i Wallonien, bestående av en koalition av socialisterna (PS), liberalerna (MR) och miljöpartiet (Ecolo), vill även att områden skyddas mot mer strålning, för att skydda särskilt känsliga personer, elöverkänsliga.

Den kommande utredningen ska bland annat studera effekter på ekosystemen samt tillgänglig forskning som analyserat hälsoeffekter bland exponerade människor.

Regeringen meddelar att även om Wallonien bör utrustas med de mest moderna teknikerna, kan det inte göras utan att ”vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder”.

Tidigare under året har Bryssel tillfälligt stoppat 5G. Även flera kantoner i Schweiz har fattat beslut om regionalt stopp av fortsatt 5G utbyggnad i avvaktan på utredningar om hälso- och miljöriskerna med 5G.

Trots de regionala besluten i Schweiz startade Swisscom 5G i april vilket ledde till omedelbara hälsoeffekter bland tidigare fullt friska människor. När Telenor startade 5G i Oslo kom också rapporter om direkta hälsoeffekter.

Källa: La Libre

Tidigare artiklar om 5G i andra länder:

Bryssel stoppar 5G. Läs mer

Genève stoppar 5G. Läs mer

Jura stoppar 5G. Läs mer

Vaud stoppar 5G. Läs mer

Alla artiklar om 5G: Tema 5G

♥♥♥

Det arbete Strålskyddsstiftelsen gör är för dig och din familj. För er hälsa, för kommande generationer och för vår gemensamma miljö. Arbetet görs för att ni ska få tillgång till den information som borde vara självklart i en demokrati. Vi gör det informationsarbete som ansvariga myndigheter borde göra, men som de inte gör. Vi gör också det granskande arbete som tongivande media borde göra, men som de inte gör.

Det här noggranna granskningsarbetet tar tid och kräver ofta hårt arbete innan varje ny artikel kan publiceras.

Om du tycker detta är viktigt och vill bidra till vårt fortsatta arbete, kan du skänka ett engångsbelopp eller bli månadsgivare genom att anmäla stående månadsöverföring i din internetbank. Om många bidrar kan vi arbeta ännu bättre. Tillsammans blir vi starka.

Bankgiro: 814-8504

Swish 123 049 29 83

♥♥♥Liknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend