5G kan lika gärna marknadsföras med dödskalle

5G har fått så dåligt rykte att 5G kan lika gärna marknadsföras med en dödskalle, noterade den mångårige teknikjournalisten John C. Dvorak i en artikel för tekniktidningen PC-Magazine. Han  beskrev industrin som arrogant eller naiv inför kritiken. Kort därpå fick Dvorak sparken.

Den 22 augusti 2018 lät PC Magazine publicera artikeln : ”The problem with 5G”. Teknikjournalisten John Dvorak uttryckte i den kritik över industrins hantering av farhågor om risker med 5G som kan komma att leda till att 5G inte blir den succé som industrin förväntar sig.

Används redan som militärt vapen

Det finns nästan ingen forskning om effekter av de mycket höga frekvenser som 5G kommer att använda (millimetervågor) och det behövs seriös forskning om dess effekter på ögat konstaterade han:

“Eftersom industrin är för snål för att studera hälsoeffekter av tekniken, så släpper man ut denna teknik, trots att den redan används som vapen inom det militära”.

”Titta det fungerar! Ingen dog”-strategi

En strategi som den här industrin har arbetat efter hittills har varit en snabb implementering följt av ”Titta det fungerar! Ingen dog” –attityd. Men 5G behöver många minimaster överallt. Allmänheten får mer tid på sig att fundera över riskerna. Det finns risk att de därför får tid på sig att sätta sig in i frågan och då kommer att protestera högljutt, ansåg Dvorak.

5G med dödskalle

Han fortsatte med att konstatera att telekomindustrin är arrogant (eller naiv) som förväntar sig att den ”dumma allmänheten kommer att köpa vad som helst om deras mobiltelefoner verkar lite snabbare”. 5G får redan mycket dålig publicitet vilket kan komma att orsaka förbud eller att tom människor förstör utrustningen, skrev Dvorak.

Dvorak som sökt på internet på “5G is Safe” möttes av en rad negativa artiklar och argument för varför 5G medför risker. Dvorak drog slutsatsen att:

”Företagen kan lika gärna börja marknadsföra en 5G-telefon med en dödskalle”

Fick sparken

Den 20 september fick Dvorak sparken från PC Magazine. Dvorak skriver om det i en artikel :

”Jag övervägde aldrig att man först skulle publicera min artikel och sedan sparka mig. Jag har frågat redaktörerna om detta men inte fått något svar.”

Mer om 5G:

5G

www.5gappeal.euLiknande artiklar

Vi arbetar för vår gemensamma framtid – Stöd oss!

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer. Info om sätt att stödja


255 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

255 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer


Stoppa 5G – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers att skriva ut och sprida

 

T-shirts och collegetröjor. Se dem och beställ här.

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Send this to a friend