Investigate Europe-reportrar granskar ”massexperimentet” 5G

Investigate Europe, ett team av 9 erfarna grävande reportrar från olika EU-länder har inlett en granskning av riskerna med 5G och trådlös teknik. I en ny video kallar de 5G för ett ”massexperiment”.

I en sammanfattande artikel konstateras att 5G kommer att kräva väldigt många fler basstationer än idag för att uppnå den höga överföringen som man avser åstadkomma. Det leder i sin tur till ökad strålning. Samtidigt har väldigt lite forskning gjorts om effekter av de frekvenser och intensiteter som 5G använder och medför.

EU baserar sin miljöpolitik på den så kallade försiktighetsprincipen vilken kräver att producenten bevisar avsaknad av fara med produkten. Men 5G rullas ut utan hänsyn till möjliga hälsorisker.

Ingen har tillfrågats om vi vill delta ändå går vi mot den här framtiden utan att bli tillfrågade och utan debatt, skriver Investigate Europe.

Den 13 januari publicerade Investigate Europe 3 artiklar i 3 skilda länder. Under de kommande dagarna kommer fler artiklar i ämnet att publiceras på webbsidan Investigate Europe.

Tyskland: DerTagesspiegel

Italien: Il Fatto Quotidiani

Portugal: Diario de Noticias

 

 Liknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend