Silicon Valleychef blev sjuk av trådlös teknik

Civilingenjör Jeremy Johnson blev efter 15 års framgångsrik karriär i Silicon Valley plötsligt sjuk av strålning från trådlös teknik. Den utlösande faktorn var trådlösa ”smarta” elmätare som installerats under sovrummet i bostaden. I dag har han och hans fru, som är läkare, fortfarande inte hittat en fast bostad där strålningen är tillräckligt låg. De varnar nu andra för riskerna med trådlös teknik. Nyligen höll Jeremy Johnson ett uppmärksammat föredrag på TED Talks.

Människor måste vakna upp och inse riskerna

Jeremy Johnsons budskap till oss alla är att människor måste börja vakna upp och förstå att den trådlösa tekniken är ett stort miljö- och hälsoproblem. Eftersom våra celler och vårt nervsystem kommunicerar med svaga elektriska signaler är det felaktigt att tro att vi inte skulle påverkas av stora mängder teknisk strålning. Om tillräckligt många av oss vaknar upp och förstår det och börjar ställa krav, kommer industrin att börja utveckla säkrare teknik

Hjärtklappning och huvudvärk av ”smart” elmätare

Jeremy Johnsons problem började efter han kom hem från en semester. Han började få intensiv huvudvärk, hjärtklappning, tinnitus, kunde inte sova och var mycket trött och svårt att tänka klart. Det var år 2011 och han var på toppen av sin karriär. Han hade avancerat till chef på ett stort teknikföretag i Silicon Valley. Under många år hade han varit ständigt omringad av flera datorer, WiFi och mobiltelefoner, 24 timmar om dygnet utan att känna några negativa effekter. Men allt ändrades mycket snabbt, inom loppet av några dagar.

En kollega berättade att exakt samma sak hände hennes man när en trådlös ”smart” mätare installerades på deras hem. Jeremy gick hem och fann att en stor mängd trådlösa ”smarta” elmätare nyligen hade installerats direkt under hans sovrum. De trådlösa ”smarta” elmätarna meter var det enda som hade förändrats i hemmet de senaste åren.

Tusentals människor får samma svåra symtom

– Efter lite forskning, blev jag chockad. Tusentals människor runt om i världen upplever exakt samma sak efter att trådlösa ”smarta” mätare installerats i deras hem. Jag lärde mig också att biologer och läkare sa att dessa symtom är exakt vad man skulle förvänta sig när människor är överexponerade för mikrovågsstrålning (det som avges från Wi-Fi, mobiltelefoner, mobiltelefonmaster, trådlösa telefoner och trådlösa ”smarta” meter).
– Vad händer? Hur kunde vi varit omedvetna om detta? Undrade både Jeremy och hans fru som är läkare.
De begärde omedelbart och upprepat att elbolaget skulle ta bort mätarna, men det tog fyra månader för PG & E för att ta bort de ”smarta” elmätarna. Under den tiden var Jeremy och hans fru tvungna att överge sitt hem eftersom Jermeys hälsa försämrats dramatiskt.

Sprängande huvudvärk av mobilen och WiFi

Efter 10 års användning av trådlös teknik utan några problem alls, kan Jeremy i dag inte längre använda trådlös teknik. Han får en sprängande huvudvärk varje gång han försöker använda sin mobiltelefon. Inom några minuter med Wi-Fi, får han en huvudvärk som pågår hela dagen. Att vara i en stad blev mycket svårt. Hans enda tillflykt var naturen – där symptomen skulle försvinner helt inom 24 timmar. Om han inte är försiktig kan han få symtom som det tar dagar, veckor eller månader att återhämta sig från.
Jeremy hade blivit vad man brukar kalla för elöverkänslig. I decennier har man inom det militära och östeuropeiska länder kallat tillståndet för mikrovågssyndromet.

Strålningsflyktingar

Jeremy har nu tillsammans med sin fru som alltså är läkare byggt upp en webbsida där de hjälper andra människor runt om i världen med råd om hur man kan skydda sig mot hälsoriskerna.
De har fortfarande inte en permanent plats som de kan kalla ett hem.

– Man skulle kunna kalla oss strålningsflyktingar. Jag har tillbringat flera månader sammanlagt varje år de senaste åren boende i ett tält. Vi var tvungna att lämna vårt hem i San Francisco som jag hade bott i i 15 år eftersom det är en av de mest strålningsförorenade städerna i världen. Livet blir otroligt svårt när man inte kan leva i närheten av en mobilmast, bo i en fastighet eller på ett hotell med Wi-Fi och trådlösa telefoner, eller i områden som nu är fyllda med elektriska föroreningar från ”smarta” mätare.

En framtidsfråga för alla

– Välkommen att se världen på ett helt nytt sätt, skriver Jeremy Johnson på sin webbsida som ger råd om hur riskerna kan minskas. Det kan verka överväldigande i början, precis som det var för mig och min fru. Det kommer dock att gå över och du kommer att kunna vidta nödvändiga åtgärder. När du gör det kommer era barn och barnbarn har en mycket säkrare och hälsosammare värld att leva. Det finns många lösningar och de flesta är lätt att genomföra.
Detta är en framtidsfråga för alla som arbetar med frågor som rör hälsa, miljö, hållbarhet och social rättvisa.Liknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend