Strålskyddsstiftelsens information motarbetas

Mats Reimer och andra från föreningen Vetenskap och Folkbildning, VOF, arbetar sedan flera år intensivt för att motarbeta att vår information når allmänhet och beslutsfattare. skriver Mona Nilsson från Strålskyddsstiftelsen i en replik på VOF-medlemmen och barnläkaren Mats Reimers artikel på SVT Opinion om att Strålskyddsstifltelsen inte borde få lämna information till riksdagsledamöter.

I samband med att Strålskyddsstiftelsen fick möjlighet att informera intresserade riksdagsledamöter i riksdagen den 22 april utsattes stiftelsen kritiska artiklar både i Expressen och SVT Opinion, båda orkestrerade av medlemmar från VOF som riktade kritik mot att Strålskyddsstiftelsen skulle få möjlighet att lämna information till riksdagsledamöter. Det var alltså inte bara ett angrepp på Strålskyddsstiftelsen utan även ett angrepp på demokratins fundament, att inte censurera  information och att beslutsfattare och politiker ska lyssna även på representanter för miljö- och hälsoorganisationer som exempelvis Strålskyddsstiftelsen.

Mona Nilsson skriver i sin replik på SVT Opinion som publiceras flera dagar efter att Mats Reimer fått in ytterligare en angripande artikel på SVT Opinion kvällen före att Mona Nilsson skulle lämna information i riksdagen att hundratals undersökningar har visat att alltifrån möss till spermier och celler reagerar negativt på strålningen.

Möss får stressreaktioner, försämrat minne och förändrat beteende, påverkan på sömnen. Musfoster får bestående skador på hjärnan. Minst 250 publicerade vetenskapliga studier visar negativa effekter på centrala nervsystemet.

Doktor Mats Reimer vid Mölnlycke Vårdcentral menar att människor som får symtom enbart lider av ”elfobi” och att det skulle hjälpa med ”en skylt” där det står att det inte finns någon strålning.

Mats Reimer bör nu förklara, med utgångspunkt från ”vetenskap och beprövad erfarenhet”, hur mössen och spermierna också kan lida av ”elfobi” eller ”vanföreställningar” och hur människor med svåra symtom på grund av strålning blivit hjälpta av en skylt?

Han bör också klargöra om han bedriver en bisyssla till sin anställning vid landstinget och arbetar för tredje part eller om hans idoga lobbyarbete i IT-och telekomindustrins intresse bedrivs utan ersättning? Läkarförbundets etiska riktlinjer

Läs hela artikeln på SVT Opinion.Liknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend