”Läsarstorm” mot annons i Lärarnas Tidning

Tidningen Förskolan stoppar en annons från Strålskyddsstiftelsen i nästa nummer. Orsaken är starka reaktioner från 4 personer mot en liknande annons i Lärarnas Tidning som  ”var upprörda”. Totalt har lärarförbundet 230 000 medlemmar och det är oklart om de 4 personerna ens var medlemmar i förbundet. Det är första gången på över tio år som en annons i Lärarförbundets tidningar stoppas berättar en anställd.

Pressmeddelande 2013-09-25.

Beslutet att stoppa annonsen fattades gemensamt av chefredaktören för tidningen Förskolan Helena Ingvarsdotter, chefen för Lärartidningar Produktion AB Anne Spaak samt chefredaktören för Lärarnas Tidning Annika Grimlund.

Annonsen var införd i Lärarförbundets medlemstidning Lärarnas Tidning den 23:e september 2013.

Annonsen som orsakade ”läsarstorm” i Lärarnas tidning

Annons-maja-huvudvark-lasplattan

Annonsen reagerar man ju på. Den säger något outtalat. Det har kommit starka reaktioner från medlemmarna, berättar Anne Spaak, Vd för Lärartidningar Produktion AB. Lärartidningar Produktion AB är ett helägt dotterbolag till Lärarförbundet som ansvarar för teknisk produktion av Lärarförbundets tidningar, annonshantering och prenumerationer.

Annika Grimlund, chefredaktör på Lärarnas Tidning som tagit emot de upprörda klagomålen preciserar närmare omfattningen av kritiken:

Vi har fått klagomål från 4 medlemmar, berättar hon. De är mycket upprörda.

Totalt har Lärarförbundet 230 000 medlemmar berättar hon vidare.

Första gången en annons stoppas

En anställd inom företaget berättar att detta är första gången som en annons stoppas under alla de drygt tio år som den anställde arbetat med tidningarna. Den anställde reagerade själv inte på annonsen:

Men jag tänkte att detta gillar nog inte de som säljer läsplattor.

Fakta

Många människor, inklusive barn rapporterar att de får huvudvärk då de vistas i miljöer med wifi/trådlöst nätverk eller använder trådlös teknik. Det finns barn som inte längre kan gå till sin skola och lärare som blivit långtidssjukskrivna sedan de fått svåra hälsobesvär.

Upprepade forskningsresultat visar att exponering för strålningen kan orsaka huvudvärk.

stralskyddsstiftelsen.se/op/risker/symtom/huvudvark

Såväl Europarådet som den Franska Nationalförsamlingen avråder skolor från användning av trådlösa datornätverk på grund av riskerna för barnen.

stralskyddsstiftelsen.se/op/sites/default/files/pub/viktiga-dokument/coe-pa-resolution-1815.pdf

stralskyddsstiftelsen.se/press/nej-till-tradlost-i-franska-skolor

Bioinitaitvrapporten från 29 världsledande experter konstaterade i januari 2013: Effekterna av strålningen är fullt klarlagda och kan uppträda inom några minuter av exponering för mobiltelefoner, trådlösa telefoner, mobilmaster och de i skolorna massivt införda trådlösa datornätverken. Långvarig exponering kan resultera i sjukdomar. Studier visar att risken för sömn- och koncentrationsproblem, huvudvärk och cancer ökar vid kronisk exponering för mobilmaster.

stralskyddsstiftelsen.se/press/internationella-experter-varnar

Presskontakt

Mona Nilsson, vice ordförande, Strålskyddsstiftelsen

E-post: mona@stralskyddsstiftelsen.se

Strålskyddsstiftelsen är en insamlingsstiftelse som arbetar för att människor och miljö skyddas mot skadlig elektromagnetisk strålning genom att informera om risker och publicera rekommendationer. Stiftelsen verkar för skärpt lagstiftning, stärkt konsumentskydd samt stöd till de som redan skadats. www.stralskyddsstiftelsen.seLiknande artiklar

Strålskyddsstiftelsen Insamlingsstiftelse informerar om hälso- och miljörisker med strålning och ger råd om hur de kan minskas. Vi utgår från vetenskaplig forskning, forskares bedömningar samt Europarådets rekommendationer.


Stöd vårt arbete!

Läs här om hur du blir månadsgivare.

Vårt nyhetsbrev

5G Exposé

Se presentationer här

258 vetenskapsmän begär bättre skydd mot hälsorisker

258 vetenskapsmän konstaterar att det finns växande belägg för hälsorisker.  Allmänheten och sjukvårdspersonal måste informeras om riskerna. Läs mer

____________________________________________

5G Appeal – forskare, läkare varnar för hälsorisker


Informationsmaterial

Beställ denna affisch här

Se hela 5G-broschyren. Beställ här

Broschyr - Strålning från trådlös teknik

Beställ broschyren om hälsorisker här

Flyers om WiFi och barn

Beställ upptryckt flyer om WifFi och barn här. Ladda ner pdf här

Flyers att skriva ut och sprida

 


Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva

Stöd Strålskyddsstiftelsen - Bli månadsgivare - Ge en gåva
Bankgiro 814-8504 - Swish 123 049 29 83

Send this to a friend